Zöldenergia beruházás

2023. 03. 17.
Zöldenergia beruházás

Üzleti és termelési kihívásokhoz való alkalmazkodást segítő fejlesztés megvalósítása zöldenergia beruházás révén a SZURO-TRADE Kft.-nél

Kedvezményezett neve:

SZURO-TRADE Termelő Szolgáltató és Kereskedelmi Korlátolt Felelősségű Társaság

Projekt címe:

Üzleti és termelési kihívásokhoz való alkalmazkodást segítő fejlesztés megvalósítása zöldenergia beruházás révén a SZURO-TRADE Kft.-nél

Szerződött támogatás összege:

33 200 000 Ft

A támogatás mértéke:

66,4 %

A projekt tartalma:

A projekt megvalósítása során új eszközök, gépek beszerzése, új technológiai rendszerek és kapacitások kialakítása történt meg. 

IPMIT-490 típusú tüzelőberendezés automatikus működéssel komplett, szárítási melléktermék hasznosítással, hamukezeléssel és ventillációs egységgel került  üzembe helyezésre 1 db mennyiségben.

A fejlesztés eredményeképpen a vállalkozás terményszárítási kapacitása jelentős mértékben növekedett, mely ezen tevékenységéből származó árbevétel vonatkozásában is jelentős növekmény.

A szolgáltatás vonatkozásában az értékesítési lehetőségek a jelenlegi piacokon is adottak voltak már a projekt tervezéskor, a kereslet biztosított.

A fejlesztés határozottan elősegítette a piaci jelenlétet, illetve potenciális újabb célpiacokra való belépést is az elért hatékonyságnövekedésnek illetve költségmegtakarításnak köszönhetően.

Az új technológia által biztosított kapacitásnövekedés révén a cég rövidebb határidejű megrendeléseket is tud teljesíteni és a piaci árverseny még inkább meghatározó résztvevőjévé vált.

A szárítás kapacitás hatékonyság növeléssel társított fejlesztése, a jövedelmezőségének javulása kapcsán kiemelendő, hogy az új technológia révén jelentősen csökken a fosszilis energiafüggőség, a gázköltség teljes mértékben elmaradt és mindemellett elmaradtak a gázvezetékes energiaszolgáltatás fenntartási és készenléti költségei is.

Munkavállalóink létszámának megtartása/emelése egyenes következménye realizálódott a termelékenység növekedése által.

A fejlesztés a piaci keresletre reflektálva, növekvő volumenben, költséghatékonyabban tud versenyképes szolgáltatást nyújtani, ezáltal új megrendeléseket tud megszerezni.

A fejlesztés eredményei biztosítják a létszám megtartását illetve megteremti a lehetőségét a foglalkoztatás bővítésének is.

A projekt tervezett
befejezési dátuma:

2022.02.25.

A projekt azonosító száma:

GINOP-1.2.8-20-2020-01989